MsZ v Humennom schválilo budúce investičné priority mesta

01.02.2012 Humenné

Humenné 27. januára (TASR) - Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Humennom dnes schválilo na svojom zasadnutí ucelený zoznam budúcich investičných akcií mesta. Jednotlivé projektové zámery plánuje realizovať samospráva v tomto aj ďalších rokoch z vlastných a úverových zdrojov.
Medzi akcie, ktoré plánuje mesto na základe súhlasu MsZ financovať z vlastných ako aj externých zdrojov, patrí napríklad rekonštrukcia časti Námestia slobody, strechy objektu na futbalovom štadióne, parku na Sídlisku I, podchodu pri železničnej stanici či objektu detskej polikliniky. Súčasťou zoznamu plánovaných investícií je aj revitalizácia verejných priestranstiev a komunikácií na Sídlisku III i Domašanskej ulici. Poslanecký zbor dnes zároveň vyjadril súhlas s výstavbu ôsmich nových ihrísk pre deti a mládež na viacerých sídliskách.
K investičným akciám, ktoré plánuje realizovať samospráva výlučne z vlastných zdrojov, patria napríklad rekonštrukcia priestorov bývalej Obchodnej akadémie, dokončenie chodníka na Brestovskej ulici, obnova viacerých škôl na území mesta, ale aj parkoviska medzi Kukorelliho a Štefánikovou ulicou. Radnica sa chystá zároveň odstrániť havarijný stav elektroinštalácie Mestského úradu a urnového múru na mestskom cintoríne.
Ako informoval prednosta Mestského úradu Alexander Ernst, akcie schválené MsZ sú východiskom pre rok 2012, no realizácia niektorých sa presunie pravdepodobne aj na neskoršie obdobie. \"Bez toho, aby sme to nemali ošetrené projektovo, finančne a verejným obstarávaním, tak sa do projektov len tak pustiť nemôžeme,\" poznamenal.
MsZ v tejto súvislosti schválilo aj zoznam ďalších plánovaných investícií, na ktoré dá samospráva vypracovať projektovú dokumentáciu. Na tento účel pôjde z mestskej pokladnice v tomto roku 22.000 eur. Výška úveru, ktorý bude mesto čerpať na svoje tohtoročné investičné akcie, predstavuje podľa Ernsta 1,5 milióna eur.
 

Vyberte región